הכנת והגשת תקצירים

הכנס יתקיים בעברית ויכלול הרצאות מליאה, פאנלים, הרצאות במושבים מקבילים (Research report), פוסטרים, שולחנות עגולים, תערוכות וסדנאות. על מנת לאפשר מגוון משתתפים ומציגים, ניתן  להגיש רק הצעה אחת כמחבר.ת ראשונ.ה בהצגה בעל פה של דיווח מחקר (במושב רגיל או סימפוזיון) ועוד הצעה אחת (לפוסטר, שולחן עגול, או סדנה). אין הגבלה על השתתפות כמחבר.ת נוספ.ת, שאינם מציגים, בכל סוגי ההצגות בכנס.

מועד אחרון להגשה: 5 בינואר, 2025 נדחה ל-12 בינואר, 2025

הנחיות כלליות להגשת ההצעות:

​- הכנס מיועד להצגת מחקרים שעדיין לא התפרסמו.

- את ההצעות ניתן להגיש בשפה העברית או האנגלית, לפי כללי  APA, גודל גופן 12, רווח של שורה וחצי ובהתאם להנחיות להלן. הצעות שיחרגו מההנחיות לא יישפטו.

- חובה לציין את מספר המילים בעמוד הראשון של קובץ ההצעה. נא תשומת ליבכם לכמות המילים המקסימאלית בהנחיות למטה.

- על ההצעות להיות אנונימיות. אם מצטטים עבודה שאחד ממגישי ההצעה היו שותפים לה, אין להשתמש בשמות המחברים ובשם המלא של העבודה. בהפנייה בתוך הטקסט יש לרשום במקום השם המפורש של המחברים רק "מחבר", ולאחריה שנת הפרסום, למשל (מחבר, 2020) או (Author, 2020). ברשימה הביבליוגרפית אין לציין את שמות המחברים וכותרת העבודה אלא רק שנה וכתב עת. למשל: מחבר, 2020, דפים  או  Author, 2020. Journal of Research in Science Teaching

- לתשומת לבכם – הועדה המארגנת שומרת לעצמה את הזכות לדחות תקציר או להציעו להצגה בפורמט שונה מהמבוקש.

- על מנת שהצעה שהתקבלה תיכלל בתכנית הסופית של הכנס, על כל המציגים.ות בפועל להשלים את תהליך ההרשמה לכנס עד לתאריך 15 במאי 2025. במקרה של סימפוזיון, על כל המציגים להירשם עד לתאריך זה.​​

ניתן להגיש הצעות להצגה בפורמטים הבאים:

סימפוזיון (Symposium) 

סימפוזיון הוא מושב של 90 דקות, שיכלול מספר הצגות של מחקרים אמפיריים, תיאורטיים, או מתודולוגיים בנושא משותף. הסמפוזיון מאפשר העמקה של כמה חוקרות.ים או קבוצות מחקר בסוגיה מסוימת מכמה נקודות מבט. הסמפוזיון מתאים למחקרים בשלבים יחסית מתקדמים, שדיון משותף בהם יכול להציע תובנות חדשות ומשמעותיות. הסמפוזיון יכלול 4-3  הצגות מחקריות ובנוסף מגיב.ה - חוקר.ת או איש.ת חינוך - שיסכמו ויתייחסו לכל ההצגות. חברי הסימפוזיון – המציגים ומהגיב - יהיו מלפחות 3 מוסדות מחקר שונים. הסמפוזיון יכלול גם מגיב.ה, חוקר.ת או איש.ת חינוך, שיסכמו ויתייחסו לכל ההצגות. בנוסף, כל סמפוזיון יכלול זמן לשאלות ותשובות ולדיון בהשתתפות הקהל. ההצעה לסימפוזיון תוגש במשותף ע"י כל המציגים.ות, כולל פירוט של כל הצגה מחקרית בנפרד (ראו הנחיות מפורטות למטה).

הנחיות:

שלב ראשון (הגשת סימפוזיון ע"י המארגן)

בשלב הראשון הגשת הצעה בעברית או באנגלית ע"י מארגן הסימפוזיון באמצעות הטופס המקוון אשר תכלול את הפרטים הבאים:

1 - רקע ורציונל כללי, פירוט מהלך המושב, מטרות המושב ותרומתו, חלוקת הזמנים, אופן השתתפות הקהל והזיקה של המגיב.ה לנושא הסימפוזיון  (סה"כ עד 500 מילים).

2 – כותרת הסימפוזיון ותקציר בעברית (200 מילה). התקציר יפורסם לטובת משתתפי הכינוס יחד עם תקצירי ההרצאות המרכיבות אותו, כך שהקהל יוכל לבחור לאלו מושבים להכנס.

3- שמות המציגים והמגיב.ה, שיוכם האקדמי וכתובות האימייל שלהם יוקלדו בשדות יעודיים בטופס האלקטרוני.

4 - בסוף השלב הראשון של הגשת הסימפוזיון, המארגן יקבל מייל יעודי עם קישור וקוד מושב שאותו יש להעביר אל משתתפי הסימפוזיון המציגים להשלמת הפרטים הבאים באמצעות הקישור אשר במייל (פירוט אופן ההגשה בשלב השני להלן).

 

שלב שני (הגשת תקציר ע"י המציגים)

מילוי טופס הגשת תקצירים, במסגרתו מעלים קובץ PDF או WORD בעברית או באנגלית כולל הפרטים הבאים:

1 - כותרת ההרצאה ותקציר של עד 200 מילים בעברית לכל אחת מן ההרצאות במושב.

2 - פירוט כל אחת מההצגות המחקריות בהיקף של 700-1000 מילים לכל הצגה, כמפורט עבור הגשות של הרצאות פרטניות במושבים מקבילים.

3 - רשימת מקורות (לא נכללת בספירת המילים). ההגשות צריכות להיות אנונימיות. הפניות לפרסומים של המציגים במושב יצויינו כ author.

-------------

הרצאה פרטנית במסגרת מושבים מקבילים (Research Report)

הרצאה פרטנית (Research Report) היא דיווח במשך כ-15 דקות על מחקר חדש (מחקר אמפירי עם ממצאים, מסגרת תיאורטית חדשה וכו׳) ולאחריו 5-10 דקות שאלות ותשובות, במושב של 90 דקות סה"כ שיכלול 3-5 הרצאות. הוועדה המארגנת תקצה את ההרצאות למושבים, על פי נושאי המחקר. הרצאה במושב כזה מתאימה להצגת מחקרים אמפיריים ותיאורטיים לקראת או אחרי סיום.

הנחיות: 

מילוי טופס הגשת תקצירים, במסגרתו מעלים קובץ PDF או WORD בעברית או באנגלית כולל הפרטים הבאים:

1 - כותרת ההרצאה ותקציר של עד 200 מילים בעברית.

2 - הצעת מחקר בהיקף של 700-1000 מילים אשר תכלול: מבוא תיאורטי, מטרות המחקר, תיאור השיטות, הצגת הממצאים ומשמעותם, דיון ורשימת מקורות (טבלאות ואיורים נכללים בספירת המילים. רשימת מקורות לא נכללת בספירה). יש להעלות קובץ בפורמט PDF או WORD.

3- ההגשות צריכות להיות אנונימיות. הפניות לפרסומים של אחד מהמחברים בהצעה יצויינו כ author. הבהרה נוספת תחת הנחיות כלליות לעיל.

 

 

-------------

פוסטר (Poster) - הצגה דינמית במקביל לפוסטרים אחרים במושב של 60 דקות. מתאים גם להצגת ממצאים ראשוניים (עבודה בתהליך). מאפשר אינטראקציה והתעמקות עם בני שיח. הדפסת הפוסטרים באחריות המציגים.

הנחיות: 

מילוי טופס הגשת תקצירים, במסגרתו מעלים קובץ PDF או WORD בעברית או באנגלית כולל הפרטים הבאים:

1 - כותרת ההרצאה ותקציר של עד 200 מילים בעברית.

2 - הצעת מחקר בהיקף של 700-1000 מילים אשר תכלול: מבוא תיאורטי, מטרות המחקר, תיאור השיטות, הצגת הממצאים ומשמעותם, דיון ורשימת מקורות (טבלאות ואיורים נכללים בספירת המילים. רשימת מקורות לא נכללת בספירה). יש להעלות קובץ בפורמט PDF או WORD.

3- ההגשות צריכות להיות אנונימיות. הפניות לפרסומים של אחד מהמחברים בהצעה יצויינו כ author. הבהרה נוספת תחת הנחיות כלליות לעיל.

 

-------------

הצגה בשולחן עגול (Round Table)

הצעה בשולחן עגול היא הצגה של כ-10 דקות (ללא מצגת) של עבודה בתהליך ודיון סביב סוגיות ייחודיות לכל הצגה או משותפות לכל ההצגות. בדומה לפוסטר, גם בשולחן עגול מדובר בעבודה בתהליך, אך בשונה מפוסטר, בשולחן עגול יש הזדמנות לדון בכמה עבודות יחד. כל שולחן עגול יארך 90 דקות ויכלול 3-5 הצגות שהועדה המארגנת תכנס לפי נושאי המחקר.

הנחיות: 

הגשת הצעה בעברית או אנגלית בקובץ מצורף בפורמט PDF או WORD להצגת מחקר פרטנית תכלול מבוא תיאורטי תמציתי, התייחסות מפורשת למטרות המחקר, תיאור השיטות, הצגת הממצאים ומשמעותם, דיון הממקם את הממצאים בהקשר לספרות הקיימת ורשימת מקורות. ההצעה תהיה בהיקף של 700-1000 מילים (טבלאות ואיורים נכללים בספירת המילים. רשימת מקורות לא נכללת בספירה). ההצעה צריכה להיות אנונימית לגמרי, כולל אנונימיזציה של הפניות למאמרים של המחברים.ות.

יש לצרף כותרת ההרצאה ותקציר של עד 200 מילים בעברית לפרסום בתכנית הכנס אשר יוגש בשדות יעודיים בטופס המקוון.

-------------

סדנה טרום כנס (Pre-Conference Workshop)

הסדנאות יתקיימו בבוקרו של היום הראשון לפני תחילת הכנס, ויארכו 1.5 עד 3 שעות. מרבית זמן הסדנא יוקדש להתנסות או דיון פעיל של המשתתפים. ניתן להגיש הצעות לסדנאות מתודולוגיות (למשל בשיטת ניתוח מסוימת), תיאורטיות (למשל דיון במחלוקת סביב מסגרת תיאורטית מסוימת), מיומנויות אקדמיות רכות (למשל, תקשורת המדע או ניהול זמן), ומיומנויות אקדמיות מעשיות (למשל, כתיבת הצעות מחקר ומאמרים).

הנחיות: 

הגשת הצעה בעברית או אנגלית בקובץ מצורף בפורמט PDF או WORD לסדנה צריכה לכלול פירוט של נושא הסדנה, רציונל ומטרות, תכנית שמבהירה מה תהיה טיבה של השתתפות בסדנה, טווח מספר משתתפים (מינימום-מקסימום), ציוד מיוחד שיידרש וכן הרקע והנסיון של מובילי הסדנה בנושא. הצעות לסדנאות יהיו בהיקף של עד 500 מילים והן לא יהיו אנונימיות.

הסדנאות יהיו ללא שכר למובילי הסדנה וללא תשלום מצד המשתתפים.

יש לצרף כותרת ההרצאה ותקציר של עד 200 מילים בעברית לפרסום בתכנית הכנס אשר יוגש בשדות יעודיים בטופס המקוון.

נושאים

חינוך רב לשוני

חינוך יהודי

חינוך השוואתי

כלכלת חינוך

פילוסופיה של החינוך

הכשרת ולמידת מורים

חינוך לאזרחות

חינוך לדמוקרטיה ולחיים משותפים

היסטוריה של החינוך

חינוך אלטרנטיבי

חינוך בלתי פורמלי

הערכה ומדידה בחינוך

חינוך בהשכלה הגבוהה

הכשרה מקצועית למבוגרים

טכנולוגיות בחינוך

חינוך בגיל הרך

לקויות למידה

חינוך מיוחד

קריאה ואוריינות

ייעוץ חינוכי

פסיכולוגיה חינוכית והתפתחותית

מדיניות ומנהל בחינוך

סוציולוגיה של החינוך

מדעי הלמידה וההוראה

חינוך מדעי וטכנולוגי

חינוך סביבתי

חינוך מתמטי

חקר המוח בחינוך

תהליך השיפוט

ההצעות ימויינו לפי נושאים ויישפטו על ידי ועדות מומחים. ועדות המומחים ימונו על ידי חברי הועדה המארגנת מתוך מוסדות המחקר בארץ.

השיפוט ייערך על פי מחוון אחיד, שמופיע כאן.

 

 

שאלות ותשובות

האם אפשר להגיש לכנס מחקר שכבר הוצג במקום אחר?

אי אפשר להגיש מחקר שכבר פורסם בפרסום מדעי (מאמר בז׳ורנל, בספר, proceedings וכו׳).

אפשר להגיש מחקר שכבר הוצג בכנס אחר אך טרם פורסם בפרסום מדעי, ואפשר להגיש מאמר שהוגש לז׳ורנל אך טרם התקבל.

האם אפשר להגיש לכנס שתי הצעות מסוגים שונים?

כן. אבל תלוי איזה. ניתן  להגיש  כמחבר.ת ראשונ.ה הצעה להרצאה (במושב רגיל או סימפוזיון) וגם הצעה אחת נוספת לסוג שאינו הרצאה (לפוסטר, שולחן עגול, או סדנה).

בנוסף לכל אלה אפשר גם להגיב בסימפוזיון. כלומר, מי שמוצע כמגיב.ה בסימפוזיון, יכול.ה להגיש בנוסף גם הצעה להצגת מחקר (הרצאה במושב רגיל או סמפוזיון) ועוד אחת של פוסטר/שולחן עגול/סדנה.

כל האמור לעיל נוגע להצעה כמחבר.ת ראשון.ה של הגשה לכנס. אין הגבלה על השתתפות כמחבר.ת נוספ.ת, שאינם מציגים, בכמה הצעות שתרצו, בכל סוגי ההצגות בכנס.

האם אפשר להגיש לכנס מחקר שנמצא בשלב התכנון, ועדיין אין לו תוצאות?

לא. ניתן להציג רק מחקר שכבר יש לו ממצאים.

אם המחקר נמצא בשלב ביניים, ויש רק ממצאים ראשוניים, תוכלו להגיש הצעה לפוסטר (לא להרצאה).

האם אפשר להגיש ״שולחן עגול״ כקבוצה (כמו סימפוזיון)?

כן. כדי שהשולחן העגול יתקבל, כל אחת מההצעות בו תצטרך לעמוד בקריטריונים. 

אם רק חלק מההצעות יתקבלו, נשבץ מחדש את ההצעות שהתקבלו, ונעשה מאמץ לשמור אותן באותו שולחן עגול.

האם מי שמגיב בסימפוזיון יכול גם לתת הרצאה?

כן. מי שמשמש כמגיב (discussant) בסימפוזיון יכול עדיין להציג מחקר עצמאי בהרצאה או סימפוזיון.

האם ניתן להציג מרחוק? (למשל בזום)

לא. מטרת הכנס ליצור מפגש רעיונות, מרחב להיכרות ולבניית קהילה.

האם ההצעה שהגשנו לכנס תתפרסם כפרסום מדעי?

ההצעה המפורטת, שכוללת 700-1000 מילים, לא תתפרסם – היא מיועדת רק לשימוש פנימי בתהליך שיפוט ההצעות. התקציר כן יונגש לקהל הרחב – הוא יופיע ב״חוברת תקצירים״ של הכנס.

בהגשת סימפוזיון בו יש כמה הרצאות ואז תגובה להן, האם צריך לצרף גם תקציר של התגובה?

לא. במקרה זה יש להגיש תקציר כללי של הסימפוזיון ותקצירים של כל אחת מההרצאות בו. אין צורך להגיש תקציר עבור התגובה עצמה - מספיק לכתוב (בתקציר הכללי) מי יהיה המגיב/ה.


 

{{faq.question}}
{{faq.answer}}

תאריכים חשובים

מועד אחרון להגשת הצעות:  5 ינואר 2025 נדחה ל-12 בינואר 2025 

קבלת תוצאות השיפוט: 6 אפריל 2025

מועד אחרון להרשמה מוקדמת :  14 מאי 2025*

* חובה למציגים להירשם עד מועד זה כדי להיכלל בתוכנית הסופית של הכנס. 

 

פרסים

 בכנס יוענקו הפרסים הבאים:

1. פרס ההרצאה המצטיינת
2. פרס ההרצאה הסטודנטיאלית המצטיינת 
3. פרס הפוסטר המצטיין
4. פרס החוקר/ת המצטיין/ת בתחילת הקריירה
 

פרטים לגבי הפרסים, אופן החלוקה ואופן הגשת המועמדות יפורסמו בהמשך.